Amsterdam del 2

Amsterdam turen fortsætter her med de sidste små informationer og et lille link, til det kæreste lille slot.

Så blev det onsdag og vi kom til Rotterdams container havn. Et kæmpe område, der kun bliver større. Vi så mindst 10 store containerskibe, to af dem Mærsk, som blev læsset og aflæsset.

Selve turen på dem lille færge vi var med rundt, fik vi nok ikke så meget ud af. Ham der skulle fortælle os en masse, havde tydelige tømmermænd.

Efter rundturen blev vi sat af ved en bygning, med en masse informationer om området. Der er blevet gravet op af flere omgange, så der er fundet knoglerester af blandt andet mammut og andre istidsdyr. Der var store informationer om dæmninger, hvordan de er bygget i lige præcis dette område.

Selve Rotterdam var en tur værd. Byen havde de særeste huse, der var selvfølgelig gamle almindelige huse imellem, men så er der en bygning der ser ud som om den ligger på hovedet eller er lige ved at vælte. Endda en bygning der ligner en blyant. Her i Rotterdam så vi deres store markeds hal, der er bygget med boliger i bygningen og små sjove butikker i selve hallen.

Heemskerk

Vi tog fra Rotterdam og kom til Heemskerk hvor vi havde de to sidste nætter på Assumburg slot. Et utroligt kønt lille slot med voldgrav og rustning, knirkende gulve og renæssance have. Vi blev alle blæst lidt bagover af udseendet og stemningen på slottet. Vi fik hurtig stablet et slotsspøgelse på banen. Jeg vil sige at selvom madrasserne i køjesengene var utrolig dårlige, så ville det slot være endnu et besøg værd!

Hele torsdag foregik i Amsterdam, med museumsbesøg, spisning og anden hygge indkøb. En af mine kammerater og jeg tog ind til Madam Tussauds for at se på kendte og kongelige. Vi tog nok det dyreste museum, men jeg synes det er yderst flot lavet og et besøg værd.

Selve Amsterdam i det hele taget er et besøg værd. Du vil få åbnet din horisont ved at besøge Red Light District og få en rundvisning her. Du vil se det er en moderne metropol blandet med de gode gamle dyder. Du har alt i Amsterdam som du kunne tænke dig, både det lovlige og for os danskere, ulovlige.

Skriv et svar