Småkager

Denne opskrift har jeg fundet på nettet, så det er ikke mig der har lavet den. Jeg synes bare den er utrolig nem og giver lækre småkager. 
Hvis jeg kan huske hvor jeg havde printet den fra, ville jeg sige mange tak til den person der har lavet den! 

Det eneste jeg har fundet ud af, er at der skal bruges lidt mere mel end der står i opskriften. Derudover er jeg måske lidt rundhåndet med vaniljesukkeret.  

Sara har gang i at stikke ud.

Vi brugte denne til vores bryllup hvor alt var Disney inspireret. Jeg havde været på jagt efter en dej der var let at stikke ud. Og det er denne. 

Ingredienser: 

275 g hvedemel 
125 g smør 
125 g rørsukker 
1 tsk. Vaniljesukker – jeg bruger lidt mere, det er en smags sag. 
1 æg 
1 spsk. Sirup 

Fremgangsmåde: 

  1. Melet kommes i røremaskinen. Tilsæt smør i tern og kør til smør og mel er blandet godt. Det vil ligne klumpet mel. 
  1. Tilsæt sukker og vaniljesukker og bland dette. 
  1. Næst kommes æg og sirup i. Jeg bruger en dejskraber, til at få melet ind i midten af skålen, så dejen bliver blandet godt. 
  1. Når du kan se at dejen ikke vil mere i røremaskinen. Kan du, mens den er i skålen, mærke om den er for tør. Tilsæt da mere sirup. Er den for våd, så tilsæt mel. 
  1. Dejen kan du nu forme til en kugle og lægge i en skål, med film over. Jeg har før lavet dejen, dagen i forvejen og ladet den stå på køl, til jeg skulle bruge den dagen efter. Men det er altid godt at få kølet dejen af, så er den lettere at arbejde med, når du skal stikke forme ud. Du kan tilmed fryse dejen, hvis der er behov for det. 

Når du skal til at arbejde med dejen: 

  1. Når dejen er taget ud fra køl. Plejer jeg at lade den stå mens jeg gør klar med bradepander med bagepapir og mel samt den udstikker-form jeg vil bruge. 
  1. Ovnen varmes til 180 c jævn varme 
  1. Rul dejen ud i en jævn tykkelse, så sikrer du dig at alle småkagerne er færdige på samme tid. Jeg bruger rigelig med mel på bordet og kagerullen. 
  1. Når vi har stukket formen ud, tager vi en pallet kniv og løfter dem fra bordet og over på bagepapiret. Vores har lagt rimelig tæt, for de hæver ikke. 
  1. Det fedeste er at dejresterne kan bruges igen, så der bliver minimalt spild. 
Småkager klar i ovnen

At bage: 

  1. Du skal give dem ca. 8 minutter i ovnen. Det kommer meget an på ovn og tykkelse på småkagen. Så vær på vagt. 
  1. Vi har fjernet bagepapiret med småkagerne på, fra bradepanden. Når de kom ud af ovnen. Så køler de hurtigere af og man får også hurtigere en smagsprøve. 

At pynte: 

Vi pyntede med sukker inden vi kom dem i ovnen, hvilket var rigtig godt. Men du kan pynte dem som du vil. Glasur f.eks. eller kagekrymmel. 

Vi har opbevaret småkagerne i tæt sluttet Tupperware og også i kagedåse. Problemet er at fingrene kan få fat i dem lige meget hvad. Så de holder ikke længe! For de smager alt for godt! 

Småkager klar til at spise – MUMS

De her småkager er så nemme at lave. Vi kan være med hele familien.  

Skriv et svar